Hier vind je alles over wat je van Trudo kunt verwachten als je een woning of werkruimte van ons huurt.
Betalen & huurprijs
Voor het gebruik van je huurwoning betaal je elke maand je huur. In je huurcontract staat welke huurprijs en stook- en servicekosten je met Trudo hebt afgesproken. We stellen huurders al tientallen jaren in staat om een huurverhoging te krijgen die gelijk is aan de inflatie.
Als huurder betaal je standaard via automatische incasso. Dit is ook wat in je huurovereenkomst staat. De huur wordt dan rond iedere eerste van de maand automatisch van je rekening afgeschreven. In ruil voor deze efficiënte manier van betalen, ontvang je bovendien een korting op de huurverhoging. Om via automatische incasso te betalen moet je een machtiging afgeven. Het formulier hiervoor vind je hieronder. Is in jouw geval betalen via automatische incasso niet (meer) mogelijk, gebruik dan het intrekformulier. Je kunt je huur ook betalen door te pinnen bij Corp Support of bij Team Wonen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U betaalt via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van uw eigen bank. iDEAL is namelijk een directe online overboeking van uw bankrekening naar de bankrekening van Trudo. Het formulier hiervoor vind je hieronder. Het is niet mogelijk de huur contant te betalen.
Alle afspraken over het gebruik van je woning vind je in je huurcontract en de daarbij horende algemene voorwaarden. Gedurende je huurperiode bij Trudo kan er echter veel veranderen in je leven. Denk aan trouwen of samenwonen, of juist het beëindigen van een relatie of een sterfgeval. Situaties waardoor de huurovereenkomst mogelijk aangepast dient te worden.
Als je je huur wilt opzeggen, dan kun je dit elke dag van de maand doen. Je hebt wel een opzegtermijn van één maand, die ingaat op de dag dat wij je opzegformulier hebben ontvangen.
Huisbewaring, inwonen, samenwonen en hospitaverhuur
Als je tijdelijk ergens anders verblijft, met de bedoeling om binnen een jaar weer je eigen woning te betrekken, dan kun je – onder voorwaarden natuurlijk – iemand anders in je huis laten wonen. Of mogelijk wil je een kennis of familielid tijdelijk uit de brand helpen, of zet je graag een volgende stap in je relatie.
Een onderwerp dat helaas wat extra aandacht behoeft is het onderverhuren van een Trudo-woning. Onder onderverhuur verstaan we dat jij als huurder je woning doorverhuurt aan een derde. Dit gaat echter volledig tegen de regels rondom sociale huurwoningen in. Daarom is onderverhuur niet toegestaan, in geen enkel geval. Trudo controleert hier ook streng op. Als we een geval van onderverhuur ontdekken, dan schakelen we de kantonrechter in om je huurcontract per direct te ontbinden.
Als huurder van Trudo mag je met iemand anders van woning ruilen. Misschien wil je wel een grotere woning, of juist een kleinere. En die andere woning kan van Trudo zijn, maar het kan ook een woning van een andere verhuurder zijn. Als beide huurders én verhuurders maar schriftelijk akkoord gaan met de woningruil. Wil je in je eigen buurt een andere vrijkomende woning gaan huren, dan kun je onder bepaalde voorwaarden voorrang krijgen op deze woning.
Waar veel mensen dicht op elkaar wonen, daar kan het natuurlijk altijd voorkomen dat iemand last heeft van een ander. Meestal is zoiets vrij snel op te lossen met een goed gesprek; een kwestie van geven en nemen. Maar soms is dat niet genoeg. Je kunt altijd bij Trudo terecht als je een klacht hebt, bijvoorbeeld over onze dienstverlening of over de planning van het onderhoud aan je woning.