Als de CV-installatie in jouw huurwoning door Trudo is aangelegd, dan neem je automatisch deel aan de CV-service. Dat betekent onder andere dat je storingen aan de CV-installatie direct kunt melden bij het bedrijf dat jouw installatie in beheer heeft.
Kijk op de kaart die bij de ketel hoort; daarop staan de naam en het telefoonnummer van het bedrijf dat jouw installatie beheert. Lees voordat je belt de instructies op de kaart, omdat er een flink aantal storingen is die je zelf op kunt (en dient te) lossen. Als je een monteur laat komen om bijvoorbeeld de radiatoren te ontluchten, dan krijg jij de rekening voor de gemaakte kosten. En net zo belangrijk: als je het zelf oplost, dan zit je minder lang in de kou.Dringende storingen kun je natuurlijk ook buiten kantooruren melden.
Dringende storingen kun je natuurlijk ook buiten kantooruren melden.
Mocht je het telefoonnummer van je installateur niet meer kunnen vinden, dan kun je dit ook opvragen via:
CV-storing – Van den Hoff: 040 - 25 19 772.
CV-storing – Sankomij: 040 - 25 34 890.
Storing aan je CV
Ga dus eerst na of je de storing zelf kunt verhelpen; dat scheelt je mogelijk onnodige voorrijkosten.
check of de stekker in het stopcontact zit en de schakelaar aan staat;
check of de radiatorknop is opengedraaid;
controleer of er een stop (zekering) in de meterkast is doorgeslagen; zo ja: vervang deze (bij nieuwe meterkasten kun je de aardlekschakelaar omzetten);
check of de gaskraan bij de CV-installatie wel open staat; als de elektriciteit of het gas is uitgevallen, bel dan je energiebedrijf;
kijk of er wel genoeg water in de installatie zit; vul de installatie zo nodig bij (let hier wel bij op: voorkom verbranding en wacht tot de ketel is afgekoeld!);
ontlucht de radiatoren en, voor zover mogelijk, de ketel;
controleer of de ketelthermostaat of de thermostaat in je woonkamer niet te laag is afgesteld; check of de CV wel werkt als je de thermostaat hoger zet.
Instructievideo verwarming ontluchten
Als je verwarming of CV-leiding borrelt of tikt, of als je verwarming niet goed warm wordt, dan is er kans dat er lucht in je CV-installatie zit. Het is dan zaak om je verwarming te ontluchten. In onderstaande video zie je hoe je dat doet:
Instructievideo CV-ketel bijvullen
Als je (vloer)verwarming onvoldoende warmte afgeeft, dan is waarschijnlijk de waterdruk in je CV-ketel te laag. Dit kun je zien op de (mano)meter van je CV-ketel. Is de waterdruk goed, dan staat de meter in het groene gedeelte (meestal tussen de 1 en 2 bar). Als de meter in het rode gedeelte staat (minder dan 1 bar), dan moet je de CV-ketel bijvullen. In onderstaande video zie je hoe je dat doet:
Voor meer adviezen: bekijk de gebruiksaanwijzing van je CV-installatie.