Resultaten
wo 28 mrt 2018

'Woensel-West in Eindhoven maakt sprong voorwaarts'

Op de site van het Eindhovens Dagbald staat een uitgebreid artikel over de ontwikkelingen in Woensel-West.

Woensel-West in Eindhoven maakt sprong voorwaarts

Woensel-West in Eindhoven heeft een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Sociale problemen zijn er nog volop, maar dan vooral uit het zicht.

'Pietje Kwek' praat niet zacht. ,,Je hebt in Woensel-West mensen die hard getaald zijn. Dat zeggen ze van mij ook. Zo kom ik aan mijn bijnaam." Piet de Koning (79) heeft het over zijn buurt, in Eindhoven. Hij woont er twintig jaar en zegt: ,,Er is hier niks meer voor oude mensen. Vroeger had je het wijkhuis in de Wattstraat, maar daar mocht je niet meer roken. Daar hebben ze ons mee weggejaagd. Lang geleden stonden de deuren altijd open en liepen mensen hier in de buurt bij elkaar binnen. Dat is voorbij zeg ik, het was in de tijd van Ben Hur."

Piet doet zijn verhaal in de voordeur van zijn huis in de Edisonstraat, de levensader van Woensel-West. Zijn buurman Tinus van Rosmalen (69) luistert en praat mee. Hij heeft er 45 jaar in de buurt op zitten. De vraag aan Piet en Tinus was: wat is er de afgelopen tien jaar veranderd, sinds toenmalig minister Ella Vogelaar Woensel-West op een landelijke lijst van veertig achterstandsbuurten in Nederland zette en in eerste instantie landelijk 400 miljoen euro vrijmaakte voor verbetering.

Lees hier het complete artikel. 


Bron: ED.nl | Foto: © Fotopersburo van de Meulenhof BV