Resultaten
vr 12 jul 2024

Bouwcombinatie BanBouw - Plegt-Vos en Trudo tekenen voor 64 duurzame woningen aan de Planciuslaan

Op donderdag 11 juli tekenden Gijs van Doorn en Jan van den Berg (directie van bouwcombinatie BanBouw – Plegt-Vos) en Edwin Jansen (bestuurder van Trudo) voor de bouw van 64 sociale huurwoningen aan de Planciuslaan in Eindhoven.

De 64 nieuwe huizen worden gebouwd in en rond de Planciuslaan. Op deze locatie zijn eerder 34 woningen van één laag met een kap gesloopt. Deze woningen waren gebouwd net na de Tweede Wereldoorlog. De woningen voldeden energetisch en qua plattegrond niet meer aan de eisen die tegenwoordig worden gesteld. De nieuwe woningen worden smaller en hoger dan hun voorgangers.

Biobased bouwsysteem

Voor de nieuwe woningen aan de Planciuslaan wordt een biobased bouwsysteem gebruikt. Het systeem bestaat uit houten casco en gevels in combinatie met minerale steenstrips. Door deze bouwmethode is er 80 procent minder CO2-uitstoot dan bij reguliere bouw. De woningen worden in een fabriek gemaakt en vervolgens in één dag op locatie geplaatst. Hiermee wordt eventuele overlast door bouwwerkzaamheden voor omwonenden beperkt tot het minimale.

De bouw start in het najaar van 2024 en de oplevering van de woningen staat gepland voor medio 2025.

 

Samenwerking

Gijs van Doorn en Jan van den Berg, directie van BanBouw – Plegt-Vos, zijn trots op het eerste project dat ze samen gaan realiseren. “BanBouw en Plegt-Vos zijn twee familiebedrijven die zich hebben samengevoegd met een gedeelde visie op duurzaamheid, innovatief bouwen en houtbouw. We vullen elkaar goed aan met onze expertise en ervaring. Met onze conceptwoningen uit de Slimme Huizenfabriek kunnen we sneller, duurzamer en betaalbaarder bouwen, zonder in te leveren op kwaliteit en variatie. We kijken uit naar een fijne samenwerking waarmee we een duurzame en toekomstbestendige woomomgeving creëren voor de bewoners van de Planciuslaan.”

Edwin Jansen, bestuurder van Trudo, is blij met de samenwerking met bouwcombinatie BanBouw - Plegt-Vos: “Trudo heeft als missie om mensen te ondersteunen in hun woon- en leefomgeving. Met deze bouwcombinatie kunnen we betaalbare, comfortabele en duurzame woningen aanbieden aan onze huurders. De conceptwoningen in combinatie met houtbouw past bij onze ambitie om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan de circulaire economie. Ook vinden we het woongenot van de omgeving belangrijk en deze snelle bouwmethode geeft minder overlast tijdens de bouw dan een traditionele bouwmethode. En als de bouw klaar is dan gaat de hele buurt erop vooruit.”