Resultaten
di 16 okt 2018

Kids Plus loopt al vijf jaar als een trein!

Toen een jaar geleden de eerste bewoners verhuisden naar plan Celsius fase 1, was dat opnieuw een belangrijke stap in de wijkvernieuwing van Woensel-West. Een nieuw thuis in een nieuwe omgeving. Met nieuwe kansen voor de kinderen die meedoen aan het succesvolle programma Kids Plus!

Kids Plus is een belangrijk onderdeel van de totale wijkaanpak in Woensel-West. Die aanpak richt zich op het fysieke aspect (mooie nieuwe woningen, straten en pleinen) en op verbetering van veiligheid en imago (vaak met leuke, boeiende, belangwekkende zaken in het nieuws). Daarnaast investeert de wijk heel veel op het sociale vlak. De nadruk ligt daarbij op emancipatie van bewoners en het creëren van kansen voor kinderen. Dat laatste is het doel van het Kids Plus project, waaraan de afgelopen vijf jaar zo’n 650 unieke kinderen hebben deelgenomen of nog meedoen.

Kansen voor kinderen

Het Kids Plus project bestaat uit een samenhangend programma van educatieve, culturele en sportieve activiteiten. Het wordt georganiseerd door de Buurtonderneming, in samenwerking met partners als basisschool ’t Palet, Dynamo Jeugdwerk, CKE, de Wijksportclub, ondernemers uit de buurt en de gemeente. En met ruim 100 enthousiaste vrijwilligers. Alles om kinderen en jongeren uit Woensel- West te helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en kansen te creëren voor hun toekomst.

Zóveel te doen!

Een dikke 100 huishoudens vonden een nieuw thuis in de nieuwbouw van Celsius fase 1, aan de Edisonstraat en de Jan van der Bildtstraat. Een prachtige plek in een prachtige wijk, die inmiddels op de kaart staat als levendig, hip en kleurrijk. Een wijk waarin kinderen alle kansen krijgen (’t Palet groeide uit van ‘probleemschool’ tot Beste Basisschool van Brabant en werd dit jaar uitgeroepen tot Excellente School, juist vanwege het buitenschoolse programma). En waar je je als tiener beslist niet hoeft te vervelen!