Resultaten
ma 30 sep 2024

Groene Wijk Week 2024: weer vier wijken groener!

De Groene Wijk Week is terug! Dit jaar worden vier buurten in het zonnetje gezet met activiteiten  gericht op duurzaamheid, vergroening en leefbaarheid. Er worden weer allerlei activiteiten voor bewoners – jong en oud – georganiseerd waarbij groen een rol speelt. Dit jaar strijkt de Groene Wijk Week neer in de Sintenbuurt, Woensel-West, Rochusbuurt en ’t Hool. Het doel? Het vergroenen en verbinden van de buurt.

Al jaren werkt Trudo samen met de andere Eindhovense woningcorporaties, gemeente Eindhoven en huurdersvertegenwoordiging PEK onder de vlag van het Duurzaamheidspact. Want we vinden het belangrijk om samen groen bezig te zijn. Samen creëren we een toekomstbestendige stad, waar je prettig woont, leeft en werkt. De Groene Wijk Week is een van de initiatieven van het Duurzaamheidspact.

Sintenbuurt

Op woensdag 2, vrijdag 4 en zondag 6 oktober gaat de Groene Wijk Week aan de slag in de Sintenbuurt. Woensdag en vrijdag staan volledig in het teken van vergroening: tegels eruit, planten erin! Help jij mee met het wippen van tegels, het wieden van onkruid of het planten van bloembollen? Er wordt gezorgd voor sterke handen, tuingereedschap en gratis planten, aarde, bloembollen én lunch!

Zondag 6 oktober staat er een familiedag op het programma op het grasveldje van de Rector Baptistlaan 1-12. Er is een tuincoach aanwezig die tips geeft, je kunt een workshop Tiny Moestuin volgen of draaien aan het Rad van Voortuin. Zin in muziek? Laat je zangtalent horen tijdens de karaoke of kom genieten van een groene lunch.

Woensel-West

Op woensdag 9, vrijdag 11 en zondag 13 oktober is Woensel-West aan de beurt om groen te kleuren. Ook daar staan woensdag en vrijdag in het teken van het vergroenen van je voor- of achtertuin. Zondag wordt er in de buurttuin aan de Groenewoudseweg (ter hoogte van de Ampèrestraat) van alles georganiseerd. Help mee in de buurttuin, wandel langs de groene plekken in Woensel-West of volg een workshop rozenwater.

Wil je het volledige programma bekijken? Bekijk dat dan op de website van de Groene Wijk Week.

Pak dus die kans om je tuin voor te bereiden op de winter en zorg ervoor dat jouw stukje groen klaar is voor het koude seizoen!