Resultaten
wo 19 sep 2018

In de startblokken #1: Celsius Snellius

De ontwikkelaars en planners van Sint Trudo staat een aantal spannende maanden te wachten. Want naast het ‘gewone’ werk worden komend half jaar maar liefst drie grootse projecten opgestart. Werk aan de winkel!

In de startblokken #1: Celsius Snellius

Plan Celsius in Woensel-West omvat in totaal zo’n 400 woningen die worden vervangen door nieuwbouw. Bijzondere nieuwbouw, zoals de eerste fase al heeft laten zien. Een dezer dagen start fase 2: 129 woningen rondom het huidige Snelliushof.  

De bestaande huurders van fase 2 hebben al lang en breed een nieuw thuis gevonden. 25 Bewoners verhuisden naar de nieuwbouw van fase 1, de rest vond elders in de wijk of daarbuiten een andere plek. De woningen zijn gesloopt, de grond werd gereinigd, de nuts- en telecombedrijven deden hun werk en nu kunnen de bouwvakkers aan de slag.  

Kleine en grote woningen

Fase 2 is in grote lijnen vergelijkbaar met fase 1, maar het wordt wel een stuk groener. De woningen omsluiten een intiem binnengebied: het nieuwe Snelliushof. Dit wordt een klein maar fijn parkje dat uitnodigt tot spelen, wandelen en ontmoeten. Daaromheen verrijst de nieuwbouw met kleinere woningen met één slaapkamer, ruime gezinswoningen met drie slaapkamers en een aantal extra grote woningen met een derde bouwlaag. Allemaal met een tuintje. Aan de Edisonstraat komen compacte appartementen met een dakterras of balkon, boven op een plint met bedrijfsruimten. Inderdaad, net als elders in de deze levendige straat. 

Wederom kleurrijk 

Ook fase 2 krijgt veel kleur, al is die hier meer geconcentreerd. De buitenkant van het blok laat neutrale zandkleurige gevels zien, terwijl de gevels aan het groene binnenhof uit groenachtige baksteen worden opgetrokken. De straatjes naar dat nieuwe Snelliushof toe worden juist heel kleurrijk, vergelijkbaar met fase 1 en het eerder gerealiseerde VoltaGalvani. 

Oplevering volgende zomer 

Fase 2 wordt vanaf de zomer van 2019 opgeleverd, gefaseerd tussen juni en november. Daarna kan fase 3 – het middelste deel van de Jan van der Heijdenstraat – een aanvang nemen. Ook die nieuwbouw krijgt straks vast een eigen karakter, maar sluit zeker aan bij de uitstraling van het nieuwe Woensel-West: hip, levendig en kleurrijk! 

Bekijk hier meer informatie over het project Celsius Snellius