Resultaten
wo 22 aug 2018

JA! Vredeoord is een wijk als geen andere!

Sint Trudo ontwikkelt op Vredeoord een compleet nieuwe wijk van 300 woningen. Vredeoord is het terrein aan de Boschdijk waar het voormalige hoofdkantoor van Philips was.

Het iconische hoofdgebouw staat er nog. Verder is het hele terrein inmiddels leeg op nog een kantoorgebouw na dat in de toekomst wordt getransformeerd tot een appartementencomplex.

Een nieuwe buurt dus met een nieuw, geheel eigen, gezicht en een eigen kleinschalige mentaliteit. Een buurt waar bewoners zelf zaken kunnen regelen of aanpakken. Het openbaar groen bijvoorbeeld. Of de kinderopvang. Of misschien wel de energie voor de hele wijk. Er is veel mogelijk en Sint Trudo wil daar behulpzaam bij zijn zonder te sturen. Ideaal voor mensen met eigen wijze denkbeelden dus.

Een mix van maar liefst 300 huur- en koopwoningen. Een minderheid daarvan, ongeveer 60, worden appartementen. De rest van de woningen wordt uitermate geschikt voor mensen met kinderen.

Zelf bouwen
Er komen circa 50 kavels beschikbaar voor zelfbouwers. De kans om je droomwoning te (laten) ontwerpen en te (laten) bouwen. Ongeveer 30 kavels zijn bedoeld voor mensen die dit samen, in een groepje willen doen (CPO: Collectief Particulier opdrachtgeverschap) en de overige 20 kavels voor mensen die dit helemaal zelf willen doen (PO: Particulier Opdrachtgeverschap).

Al met al zal Vredeoord een zeer bijzondere en duurzame wijk worden die echt iets nieuws toevoegt aan het woningaanbod in Eindhoven. De huurwoningen zullen begin 2020 opgeleverd worden. De kavels gaan deels in de herfst van dit jaar in de verkoop en deels voorjaar 2020.

Interesse 
Geïnteresseerden volgen het project via ja-vredeoord.nl of de Facebookpagina.