Resultaten
do 15 nov 2018

Klussen in de Kruidenbuurt

De straatnamen bleven hetzelfde. De diversiteit aan bewoners. De gezelligheid en het gemakkelijke contact. Maar voor de rest is de Kruidenbuurt in Stratum in de voorbije volledig vernieuwd.

Nieuwe straten, pleinen en plantsoenen. En zo’n 230 nieuwe, royale woningen. Veel verschillende typen, maar allemaal met een herkenbare, stoere uitstraling. Een fijne en populaire plek om te wonen. Ook vanwege de ideale ligging natuurlijk. Tien minuten fietsen van het centrum, tien minuten lopen van de bossen. Vlakbij scholen, winkels, sportvoorzieningen en met spannende speelplekken in de buurt. Met de bouw van 147 huurwoningen en 86 koopwoningen nadert de vernieuwing van de wijk haar voltooiing. De laatste fase, waarvan de eerste huurwoningen net zijn opgeleverd. En dus wordt er weer flink geklust in de nieuwe Kruidenbuurt! Dit is het Kruidenbuurt verhaal van Danielle & Mark

Klussen in de Kruidenbuurt met Danielle & Mark

Regelmatig reden ze langs de nieuwe Kruidenbuurt, op weg naar Schuttersbos voor een wandeling met hond Fynn. ‘Grote huizen zeg. Vijf slaapkamers, zag ik op internet. Is dit niet wat we zoeken, Mark?’ Danielle schreef zich in en een aantal maanden later betrok het gezin een riant nieuw thuis aan de Korianderstraat. “Fantastisch!”

Danielle Daane Bolier woonde met haar vriend Mark van Lieshout in Tongelre. Niks mis mee, maar het werd wat krap. “Wij hebben allebei twee kinderen; een samengesteld gezin dus. Mijn zoon Jorre woont nog thuis, mijn dochter Renske studeert in Utrecht en komt in de weekenden naar huis. Manon en Menno zijn eenmaal in de twee weken en in de vakanties bij ons.” Wisselende drukte dus in huize Daane Bolier-Van Lieshout.

Iedereen een eigen kamer

Als de kinderen jong zijn, vinden ze het wel gezellig om een kamer te delen, maar op een bepaald moment pikken ze dat niet meer. Verhuizen dus. In dit geval naar een royale tussenwoning van drie lagen. Beneden woonkamer en open keuken. Boven de badkamer en drie slaapkamers. “En helemaal boven nog eens twee slaapkamers plus een ruimte waar we de wasmachine en droger hebben staan. Iedereen heeft nu dus een eigen plek.”  

Ideale ligging

Danielle, Mark en de kinderen zijn helemaal blij op hun nieuwe stek. Hond Fynn ook, want ook al is de tuin nogal klein, vrouwtje hoeft maar een paar honderd meter te lopen en ze wandelt met hem in het bos. “Wat voor ons ook belangrijk is, is dat alles zo dichtbij is,” gaat Danielle verder. “Ik werk in een verpleeghuis in de stad en daar fiets ik zo naartoe. Mark werkt vanuit Veghel als vrachtwagenchauffeur; binnen drie minuten zit hij op de snelweg. Winkels, huisarts, apotheek … allemaal in de buurt. Een buurt waarin mensen nog contact hebben met elkaar. Zo ook met de buren in ons blokje. Als je iets wilt weten of je hebt iets nodig, kun je zo bij elkaar aankloppen. Fijn is dat.”

Laatste klusjes

Mark en Danielle zijn voortvarend aan de slag gegaan en waren een van de eersten die in deze laatste fase van de nieuwbouw konden verhuizen. Alles is geschilderd, een muurtje behangen, samen een nieuwe vloer gelegd. Resten nog wat puntjes op de i, zoals een kast in elkaar zetten, lampen ophangen en  dat soort dingen. Bijna klaar dus en ze genieten elke dag van hun woning. “Al moet ik er nog wel aan wennen dat dit echt ons nieuwe thuis is,” lacht Danielle. “Ik heb af en toe het idee dat ik op vakantie ben!”    

www.dekruidenbuurt.nl | www.facebook.com/DeKruidenbuurt