Resultaten
ma 24 sep 2018

Oplevering seniorenappartementen Willaertplein

Het duurt effekes, maar dan hedde ook wa. Onder dat thema viel in de zomer van 2017 het startschot voor de bouw van een kleinschalig appartementencomplex aan het Willaertplein. De Bennekel heeft jarenlang op een invulling van het braakliggende terrein moeten wachten. Maar eerlijk is eerlijk, nou hebbe ze ook wa!  

Er breekt een spannende tijd aan voor de senioren die een nieuw thuis vinden aan het Willaertplein. Begin november krijgen ze de sleutel van hun gloednieuwe appartement. Het complex bestaat uit drie bouwlagen. Een huisartsenpraktijk, apotheek en de buurtinfowinkel op de begane grond en daarboven 14 sociale huurappartementen voor 55-plussers. 

Leefgemeenschap Turkse ouderen 

Voor de 7 appartementen op de tweede verdieping worden momenteel gesprekken gevoerd met kandidaten die zich reeds hebben gemeld. De 7 appartementen op de eerste verdieping zijn bestemd voor een leefgemeenschap van Turkse ouderen die via Stichting Turkodak worden aangedragen. Het ontwerp van hun leefomgeving – met onder meer gemeenschappelijke buitenruimte in de vorm van een daktuin – kwam in samenspraak met deze belangenorganisatie voor Turkse ouderen tot stand.  

Wordt vervolgd? 

Niet alleen in de Bennekel, maar ook in andere wijken blijkt huisvesting van Turkse ouderen een behoorlijke uitdaging. Het project aan het Willaertplein kan dan ook worden gezien als een pilot die elders in de stad best eens een vervolg zou kunnen krijgen.