Resultaten
di 21 aug 2018

Persbericht: benoeming twee nieuwe RvC leden

PERSBERICHT
Eindhoven, 21 Augustus 2018

Per 1 augustus jl. zijn twee nieuwe leden toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Sint Trudo. Het betreft mevrouw Filippini (Marie-Louise) en mevrouw Moons (Annemarie). Daarmee is de Raad van Commissarissen weer op volle sterkte nadat het lidmaatschap van de heer Weggeman (Mathieu) wegens het verstrijken van de maximale zittingsduur eind 2017 was geëindigd.

Met de komst van beide dames bestaat de Raad van Commissarissen tijdelijk uit zes personen. Medio 2019 zal ook de heer Reijnders (Will) afscheid nemen waardoor de Raad weer uit vijf personen zal bestaan.

Marie Louise Filippini (61) bekleedt het juridische profiel binnen de Raad van Commissarissen bij Trudo. Als jurist, afgestudeerd in het Internationaal recht aan de Rijksuniversiteit van Utrecht, is zij momenteel werkzaam als raadsheer bij het Gerechtshof in Den Bosch. Daarvoor heeft Marie-Louise verschillende juridische functies bekleed waaronder rechter bij de Rechtbank in Breda. Naast haar juridische achtergrond is zij ook afgestudeerd in het Natural Resources Management aan de VU in Amsterdam. 

Het governance profiel binnen de Raad van Commissarissen wordt bekleed door Annemarie Moons (53). Als voorzitter van het college van bestuur van Stichting Wellant College is zij momenteel eindverantwoordelijk voor onder andere het onderwijs, de strategie, internationalisatie en de innovatie van deze onderwijsinstelling. Eerder was Annemarie onder andere lid van Gedeputeerde Staten bij de provincie in Den Bosch en bekleedde zij de functie van Dijkgraaf bij Waterschap Vallei & Eem. Annemarie is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen met als afstudeerrichtingen onderwijspsychologie en ontwikkelingspsychologie.

Naast de hiervoor genoemde leden van de Raad van Commissarissen van Sint Trudo bestaat de raad verder nog uit de heren Van Winden (voorzitter), Ten Houten en Dunnewijk. De werving en selectie van nieuwe leden van de Raad van Commissarissen vindt bij Sint Trudo plaats door een selectiecommissie waarin zowel leden van de Raad van Commissarissen als leden van het Klantenplatform participeren.