Resultaten
ma 02 sep 2024

Plan Celsius genomineerd voor de ARC24 Stedenbouw Award

Leuk nieuws: onze kleurrijke nieuwbouwbuurt Plan Celsius in Woensel-West hoort bij de genomineerden van de ARC24 Stedenbouw-award! Dit is een prijs die wordt toegekend aan stedenbouwprojecten die op een krachtige of innovatieve manier maatschappelijke impact maken.

Uit een long-list van twaalf projecten werd Plan Celsius, samen met Kerckebosch in Zeist en De Hooge Riet in Ermelo, geselecteerd door de jury van de ARC Awards. De ARC Awards zijn een initiatief van vakblad de Architect en worden jaarlijks uitgereikt. De winnaar wordt op 26 september bekend gemaakt.

Plan Celsius: kleurrijk, hip en levendig

In de wijk Woensel-West, rond het Celsiusplein, heeft Trudo 400 oude woningen vervangen. Verspreid over een periode van zes jaar hebben we onder de noemer Plan Celsius in vier fases 449 sociale huurwoningen en 41 commerciële en maatschappelijke ruimtes opgeleverd. Elk van de deelprojecten van Plan Celsius heeft een eigen karakter en sfeer. Gemeenschappelijke componenten zijn opvallende poorten, veel kleur en levendige, groene openbare ruimte.

Met Plan Celsius is een belangrijke stap in de goede richting gezet voor Woensel-West. De wijk had in het verleden te kampen met een slecht imago. De afgelopen 20 jaar is Woensel-West enorm veranderd. Er is niet alleen ingezet op een nieuw ‘decor’, maar juist ook op verbetering van het sociale component. In samenwerking met de bewoners en heel veel organisaties is de leefbaarheid opgekrikt, de werkeloosheid verlaagd, het schoolniveau verbeterd en problemen teruggedrongen. Met succes.

Het Woensel-West van nu is kleurrijk, hip en levendig. In de wijk wonen oude en nieuwe bewoners fijn samen, mét een positief toekomstperspectief. De originele en eigenzinnige ondernemers trekken niet alleen een breed Eindhovens publiek aan, ook daarbuiten weet men de weg naar Woensel-West te vinden.

We zijn trots dat de herontwikkeling van de wijk op waardering kan rekening in de vorm van deze nominatie!

Partners

Het stedenbouwkundig ontwerp voor Plan Celsius is gemaakt door Tarra Architectuur & Stedenbouw en Buro Lubbers. Andere partners die bijgedragen hebben aan dit project zijn Next Architects en Hurks.