Resultaten
wo 28 nov 2018

Sint Trudo winnaar beste RvC Jaarverslag

Sint Trudo heeft de VTW-Berenschotprijs voor het beste RvC Jaarverslag 2017 gewonnen. Wooninvest uit Voorburg werd tweede en De Alliantie uit Hilversum bezette de derde plaats. De prijzen voor de top drie zijn 27 november uitgereikt in de Algemene Ledenvergadering van de VTW.

Wim van Winden, voorzitter van de RvC, nam de 1e prijs, een schilderij van kunstenares Hester van Dapperen, in ontvangst. Juryvoorzitter Eelkje van de Kuilen roemde de originaliteit van het winnende jaarverslag. De RvC van Sint Trudo heeft volgens de jury het beste verwoord hoe zij toezicht heeft gehouden en welke keuzes zij gemaakt heeft.

Beoordeling jury

In de beoordeling van bijna 300 jaarverslagen heeft de jury onder meer gelet op hoe de RvC werkt, hoe de raad is omgegaan met de stakeholders en of ook lastige punten en dilemma’s benoemd worden. Tenslotte heeft de jury ook naar het taalgebruik gekeken: kan een geïnteresseerde huurder het verslag begrijpen, of staat het vol met jargon en afkortingen die alleen voor ingewijden bekend zijn?
Hierbij kwam dus uiteindelijk het RvC jaarverslag van Sint Trudo als winnaar uit de bus.

Naast Eelkje van de Kuilen (AKD Advocaten en Woningwet-expert) bestond de jury uit Ronald Paping (wethouder Arnhem) en Peter Hendriks (journalist Follow the Money).

www.vtw.nl | twitter.com/CorporatiesRvC

Beijk hier complete jaarverslag; Stichting Sint Trudo – Bestuursverslag 2017