Resultaten
wo 02 mei 2018

Weekendschool leerlingen exposeren bij Sint Trudo

De afgelopen maand zijn de 1e jaars van de Trudo Weekendschool bezig geweest met het thema ‘Kunsten’. Zij hebben zich daarbij met name verdiept in identiteit en zelfportretten. Met behulp van verschillende gastdocenten hebben zij nagedacht over wie zij zijn, waar ze vandaan komen, hoe ze zich presenteren en waar zij zichzelf zien over 10 jaar. 

In korte werkopdrachten hebben ze zichzelf geportretteerd in woord, beeld en kleur. Vervolgens hebben ze op grote vellen papier hun dromen verwezenlijkt: waar willen ze over 10 jaar staan? Deze werken die de dromen van deze kinderen vangen in beeld, worden nu tijdelijk bij ons geëxposeerd.

Bekijk hier alles foto's

Trudo Weekendschool
De Trudo Weekendschool geeft kinderen tussen de 10 en 14 jaar uit Eindhoven de kans hun horizon te verbreden en hun allerbeste zelf te worden! Hoe ze dit doen? Door gedurende 3 jaar een aanvullend onderwijsprogramma aan te bieden op zondag.

Kunst, cultuur, wetenschap
Het aanbod is divers; er zijn programma’s op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij maar ook wetenschap. Trudo Weekendschool streeft naar een flinke groei op het gebied van zelfvertrouwen, de kinderen leren dan ook te geloven in hun eigen talenten en mogelijkheden. Ze hopen leerlingen af te leveren die vragen durven stellen, met eigen ideeën durven komen en trots zijn op zichzelf en hun eigen werk! Bijna iedere week staat er een gastdocent voor de klas. Iemand die gepassioneerd is over zijn of haar beroep en dat met de kinderen wil delen door inspirerende lessen te geven. Zo leren de kinderen hoe het is om te werken binnen het vakgebied dat die weken centraal staat. 

Vacature Klassendocent
Ben je geinspireerd geraakt en heb je het in je om je eigen klas te leiden? Een fijne en veilige sfeer te creëren in je groep? Kinderen/jongeren te inspireren en motiveren om hun allerbeste zelf te worden? Dan is de Trudo Weekenschool op zoek naar jou. Bekijk hier de vacature voor Klassendocent