Resultaten
wo 16 okt 2024

Waarderingscheque voor Frans voor Hutten Bouwen in Woensel-West

Frans Vister, de drijvende kracht achter het Hutten Bouwen in Woensel-West, heeft een waarderingscheque ter waarde van € 1.000 ontvangen van de Gemeente Eindhoven. De waarderingscheque wordt jaarlijks uitgereikt aan vrijwilligers die een bijzondere bijdrage leveren aan de leefbaarheid van hun wijk. Al bijna 15 jaar zorgt Frans ervoor dat de kinderen van Woensel-West twee keer per jaar hun eigen houten droomhuis kunnen timmeren.

Bijzondere erkenning voor bijzondere inzet
De waarderingscheque die Frans Vister heeft ontvangen, is onderdeel van een jaarlijkse traditie waarbij verschillende vrijwilligers in Eindhoven worden beloond voor hun inzet. Wethouder Mieke Verhees en Stadsgezant Angelique Bellemakers zetten dit jaar zeven vrijwilligers uit verschillende stadsdelen in het zonnetje. Deze erkenning is niet alleen bedoeld als dank, maar ook als aanmoediging om door te gaan met hun belangrijke werk.

Hutten Bouwen: al 15 jaar een succes
Al jaren timmeren de kinderen van Woensel-West onder de bezielende leiding van Frans Vister hun eigen houten huisje in elkaar. Traditiegetrouw op het Edisonplein. Een enkele keer op een braakliggend veldje in de wijk.

De kwaliteit van de houten huisjes neemt met het jaar toe, het aantal blauwe duimen gelukkig af. Na een paar daagjes bouwvakken is het voor de kids met een frietje en limonade heerlijk genieten in de zelfgemaakte hut.