Resultaten
Willaertplein

Een plan wat lang op zich heeft laten wachten, maar de bouw aan het Willaertplein is van start!

Sint Trudo bouwt 14 seniorenappartementen op een plint waar tevens een apotheek, een huisartsenpraktijk en de buurtwinkel gevestigd worden. De buurtvereniging heeft zich jarenlang ingespannen om dit braakliggende terrein bebouwd te krijgen voor ouderen uit de wijk. Ruim vijf jaar terug hebben de gemeente en Trudo overeenstemming bereikt over de bouw van dit complex. Het bijzondere aan dit project is bovendien dat de appartementen geen gasaansluiting krijgen, maar zonnepanelen op het dak.

Appartementen Willaertplein

Het ontwerp van de appartementen werd gemaakt in samenspraak met een groep Turkse ouderen van de Bennekel. Ze willen graag met leeftijdsgenoten oud worden in een voor hen bekende, veilige omgeving. Voor de eerste etage vormen zij een woongroep. De oplevering van Willaertplein staat voor begin oktober gepland.

"Het duurt effekes maar dan hedde ook wa"

Feestelijk startschot

In de zomer van 2017 werd het startschot van de bouw nog feestelijk gevierd. Ria Muller, voorzitter van het buurtcomité sprak de gasten toe en besprak waarom het voor de buurt zo belangrijk is dat gebouwd gaat worden op dit terrein. Zij gaf aan dat de buurt erg blij is dat na al die jaren hier gebouwd gaat worden. Het thema van de start bouw viering was dan ook: "Het duurt effekes maar dan hedde ook wa". Deze tekst valt te bewonderen in een prachtige muurschildering gemaakt door Niels Bakkerus, op de muur grenzend aan het bouwterrein. Inmiddels is de muurschildering verdwenen achter de nieuwbouw

Foto's

Bekijk hier het fotoalbum 'Bouw Willartplein'
Bekijk hier het fotoalbum 'Startbouw Willartplein'

Projectinformatie Willaertplein
 • Projectsoort

  Nieuwbouw (huur)

 • Fase

  Uitvoering - verwachte oplevering zomer 2018

 • Woningtype

  14 Seniorenappartementen
  70m2 BVO, Huisarts, Apotheek en een Buurtinfowinkel

 • Partners

  Stam & De Koning 
  V/Architecten